Hvalpe

Sidst opdateret mar 3, 2023 @ 23:32


Sådan bliver i “forældre” til en af vores hvalpe

Vores hvalpe koster kr. 15.000, men de er ikke en hyldevare, hvor man kan komme ind fra gaden og plukke den hvalp man synes bedst om.
Det er meget vigtigt for os at vores hvalpe kommer hjem og bo hos de helt rigtige familier.
Derfor stiller vi nogen krav til jer som hvalpekøbere.

For at komme i betragtning til én af vores hvalpe, skal vi vide en masse om jer.
Derfor har vi lavet et spørgeskema “Ansøgning om hvalp” som findes i menuen under fanen Hvalpe. Skemaet er dog kun tilgængeligt når vi har hvalpe.
Fortæl så meget som muligt om jeres familie, og hvordan jeres hverdag forløber.
Vi vil også gerne vide om i har erfaring med hunde, hvorfor det skal være en Shih Tzu, om i har kendskab til racen, og har i tænkt over hvilket køn det skal være?
For at komme i betragtning til en hvalp skal alle felter i skemaet udfyldes.

Hvalpene bliver fordelt til de familier der passer bedst sammen med den enkelte hvalp, og kan give den de bedste betingelser. Vi vil i samarbejde med jer, finde den helt rigtige hvalp, og vi vil arbejde ud fra jeres ønsker og ambitioner for hunden. Fordelingen vil først ske efter hvalpene er fyldt 7 uger og har været til sundhedsundersøgelse hos dyrlæge, og de vil først flytte herfra når de er fyldt 10 – 12 uger.
Udvælgelse sker først og fremmest ud fra de oplysninger i sender til os, dernæst ved samtaler i forbindelse med besøg hos os.
Vi forventer en vis *kemi” mellem os, da vi ønsker at følge vores hvalpe, og vi forventer at i deler, ikke jeres, men jeres hunds liv med os, da vi er interesserede i at vide hvordan hunden udvikler sig.
Vi forbeholder os derfor også ret til at sige nej, hvis vi, ved nærmere bekendtskab, ikke mener familierne er de rette for vores hvalpe.
Bliver i godkendt til en hvalp, bliver i skrevet på listen til det konkrete kuld, men i vilkårlig rækkefølge, da det ikke handler om at komme først.

Først når hvalpene er fyldt 5 uger vil vi tage mod besøg. Besøg sker efter nærmere aftale.

Hvis det af forskellige grunde senere skulle blive nødvendigt at finde et nyt hjem til hunden, forventer vi at have forkøbsret.

Hensigten med vores opdræt er, at vores hvalpe skal være de bedste repræsentanter for racen, både hvad angår eksteriør, sundhed og temperament.

Derfor udvælger vi forældrene med stor omhu, og skaffer os så meget som mulig viden om hver forælder og bedsteforældrene, og også deres søskende hvor det er muligt.

Trods alle vores bestræbelser, kan der være noget der slår fejl, naturens veje er uransagelige, og ingen hunde er perfekte.
Alle vores hunde er sygeforsikrede og vi anbefaler også at vores hvalpe bliver det.

Alle vores hvalpe bliver overdraget som familiehunde. Nogle har udstillingspotentiale, og vi ser dem gerne på udstillinger, men det er ikke et krav. Hvis det ønskes, er vi selvfølgelig behjælpelige.

Hvis man senere ønsker at bruge en af vores hunde i avl, forventer vi, at der bliver stillet de samme høje krav til hunden som vi selv stiller til vores hunde.
Det vil sige at man følger de etiske retningslinier som er udstukket af Dansk Kennel Klub og Klubben for Små Selskabshunde, så hvalpene kan få Basis+ stambog.
1) at hunden som minimum er godkendt til avl gennem udstilling eller et avlsgodkendelsesarrangement. Vi ser dog gerne at hunden har opnået mindst et, gerne flere, certificat(er) for kvalitet gennem udstillinger i FCI regi, for at bibeholde den høje standard i racen.
2) at hunden er sund og rask og fundet fri for almindelige arvelige sygdomme
3) at der vælges en partner med de samme preferencer, og at vi bliver taget med på råd ved udvælgelsen.
4) at alle etiske anbefalinger fra DKK og KSS overholdes.
5) at hvalpene registreres i DKK